Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila najbolje moguće iskustvo. Kliknite ovdje kako biste saznali više.

Zašto je gazirana prirodna mineralna voda korisna za vas?

Dobrobit

Zašto je gazirana prirodna mineralna voda korisna za vas?

Gazirane prirodne mineralne vode su prirodno čiste vode koje potječu iz podzemnih ležišta i slojeva stijena, a zahvaćaju se iz izvora zaštićenih od svih onečišćenja.

Zašto je gazirana prirodna mineralna voda korisna za vas?

Prirodne mineralne vode mogu biti gazirane i negazirane, a njihov je sastav specifičan i odražava sastav stijena i tla kroz koje voda prolazi. Osim što izvor mora biti zaštićen od svih rizika onečišćenja, prirodne mineralne vode ne smiju biti podvrgnute nikakvim postupcima dezinfekcije kao što je npr. kloriranje.

Prirodne mineralne vode moraju, za razliku od ostalih voda, imati stabilan mineralni sastav, a u njima se najčešće nalaze minerali natrij, kalij, magnezij, kalcij, kloridi, fluoridi, sulfati, hidrogenkarbonati i mnogi drugi. Natrij je npr. važan za održavanje pH ravnoteže, a magnezij je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu. Zanimljivo je da je kalcij najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu, a čak 99 % kalcija se nalazi u kostima i zubima.

Gazirane prirodne mineralne vode "čiste" usnu šupljinu te ispiru i neutraliziraju okusne pupoljke na jeziku, te su bogate hidrogenkarbonatima – iznimno važnim "čuvarima" magnezija i kalcija u organizmu.