JaIstražujem
19.12.2014 Nikolina Dianežević

VIDEO: Jestivi ukrasi od čokolade i marcipana

Kreativno ukrašavanje kolača je zabavno, a Nikolina Dianežević prikazuje kako urediti božićnu roladu jestivim ružinim listićima i gljivama od marcipana.

Priča

Svaka božićna slastica ukusnija je kada je poslužena uz simpatične ukrase.

Za stvaranje jestive čarobne šumice oko čokoladne rolade „Božićni panj“ trebat će vam rastopljena čokolada koju ćete uz pomoć pravih ružinih listića oblikovati u čokoladne ružine listiće. Kako biste dodatno uljepšali roladu, nabavite marcipan koji ćete oblikovati u ukusne gljive muhare.

Čokoladni ružini listići:

  1. Odvojite listiće sa ruže i operite ih.
  2. Otopite čokoladu i ostavite je da se malo ohladi.
  3. Ružine listiće premažite slojem otopljene čokolade sa gornje strane (na kojoj su žilice). Pazite da ne namažete peteljku jer ćete kasnije teško odvojiti čokoladu s nje.
  4. Kada se čokolada stisne, pažljivo rukama odvojite ružine listiće od čokoladnih listića. To će vam biti lakše napraviti u u hladnjaku zbog niže temperature (čokolada će ostati stvrdnuta). Dobit ćete ukusne čokoladne listiće u obliku ružinih listova.

Gljive od marcipana:

  1. Marcipan obojite bojama u prahu, zelenu i crvenu, dok jedan komad ostavite u prirodnoj boji.
  2. Marcipan obojen u zeljeno razvaljajte na pola centimetra debljine.
  3. Koristeći pomagala slična onima na videu urežite razne oblike u marcipan.
  4. Marcipan obojen u crveno oblikujte kao klobuk gljive.
  5. Marcipan u prirodnoj boji oblikujte kao stručak (stabljiku) gljive.
  6. Kako bi vaši oblici više nalikovali gljivi muhari, dodajte srebrne kuglice na klobuk. Za dodatan božićni ugođaj lagano posipajte „Božićni panj“ i sve ukrase laganim slojem šećera u prahu.

Pogledajte video u kojem Nikolina Dianežević detaljno opisuje svaki korak ovog procesa i zadivite vaše goste za božićnom večerom!