JaKreiram
17.01.2017 Tina Uglješić Do 15 min. Desert Jednostavno

Bez kuhanja: Topli kakao od bademovog mlijeka

Topli kako, šlag, miris cimeta. Uz to topla deka, dobra knjiga ili film pred vama. Jeste li se već zamislili u ovoj sceni? Ako vas muči to što ne smijete konzumirati mlijeko, evo rješenja.

Priča

S obzirom na činjenicu da sve više osoba ne može konzumirati mliječne proizvode, razmišljala sam kako je nepravedno da svi oni budu zakinuti za dobar, stari, topli kakao.

Zato sam odlučila s vama podijeliti recept za kakao od bademovog mlijeka. Mlijeko od badema u kućnoj izradi jeftinije je i zdravije od kupovnog jer ga radite od sirovih, prethodno namočenih badema koji sadrže mnoštvo enzima i u njega sigurno nećete dodati šećer.

Šlag ćemo izraditi od kokosovog mlijeka. Držanjem konzerve kokosovog mlijeka u hladnjaku, masnoća će se odvojiti od vode na vrh konzerve. Potrebno ju je samo izmiksati u šlag ukusne arome.

Ovaj kakao nećemo kuhati već ćemo ga samo zagrijati miksanjem u blenderu.

Galerija

Sastojci za četiri osobe

Za kakao
  • NAPOMENA: 1 šalica = 2 dcl
  • 1 šalica badema (prethodno namočenih 8 sati u vodi u koju ste dodali malo limunovog soka)
  • 4 šalice vode
  • 3 žlice kakaa
  • 3 žlice meda
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
Za šlag
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka

Način pripreme

Priprema kakaa
  1. Bademe, nakon namakanja, isperite pa procijedite. U blender dodajte sve sastojke. Miksajte oko 3 minute, odnosno, sve dok ne dobijete željenu temperaturu vašeg napitka.
  2. Kako biste mogli pripremiti šlag, potrebno je konzervu kokosovog mlijeka držati u hladnjaku prije miksanja. Tako će se masnoća odvojiti od vode na gornji rub konzerve. Nakon što otvorite konzervu, izvadite žlicom samo vrhnje i miksajte ga mikserom dok ne dobijete šlag.
  3. Ovaj napitak vam može stajati u hladnjaku do tri dana.

    SAVJET: Posudu u kojoj ćete miksati šlag držite u hladnjaku 30-ak minuta prije nego što ju izvadite i u njoj krenete miksati šlag.
Preuzmi recept
Autor

Tina Uglješić

Njen odnos prema hrani promijenio se kada je sasvim slučajno jednog ljeta u knjižnici posudila knjigu o pripremi sirove hrane. Kako bi svoje znanje, metode i iskustvo podijelila s drugima, otvorila je blog Zelenarium na kojem možete pronaći recepte sa sirovim sladoledom, špagetima, čipsom, tortama i sl. Idealne teme i recepti za sve one koji vode zdrav način života, vole lagane i pročišćene obroke, ali istovremeno ukusne i obogaćene vitaminima!

Povezani članci