Sirovi vege burgeri s umakom od avokada

  • Tina Uglješić
  • do 30 min.
  • Glavno jelo
  • Jednostavno

Sirovi vege burgeri s umakom od avokada

  • Priča
  • Sastojci
  • Priprema
  • O autoru

Da biste konzumirali sirovo povrće ne morate jesti samo salate. Kušajte ovaj lagani energizirajući burger s kremastim guacamole umakom.

Priča

Vrući ljetni dani i korištenje štednjaka nikako ne idu zajedno, zato preporučujem ovaj jednostavan veganski burger koji je potrebno samo miksati. Sve što trebate je vrijeme za pranje povrća, mjerenje namirnica i multipraktik. Odlična ideja za morski ručak ili ručak nakon vrućeg dana na poslu.

Sirovi veganski burger odličan je nadomjestak mesnom burgeru koji predstavlja idealan lagani ručak za vruće ljetne dane. Meso nepotrebno opterećuje organizam koji bi ljeti trebao dobivati samo laganu hranu koja energizira, ali ne umara.

Orasi daju ovom burgeru zasitnost. Bilo bi idealno kada biste uvijek koristili orahe koje ste prethodno namakali 8 sati u vodi s par kapi limunovog soka i malo soli, nakon čega ste ih dobro isprali i posušili u dehidratoru ili u pećnici na najnižoj mogućoj temperaturi. Na taj način će orasi ostati sirovi, a ujedno i znatno lakši za probavu.

Zato sam smislila ovaj burger koji se servira sa salatom po izboru i umakom od avokada.

Sastojci za 4 osobe:

ZA BURGERE

  • ŠALICA = 2,5 dcl
  • 2 mrkve
  • ¼ korijena celera
  • ½ paprike
  • ½ ljubičastog luka
  • 1 šalica oraha
  • ¼ šalice sjemenki konoplje
  • ¼ šalice sezamovih sjemenki
  • ⅕ šalice zlatnih lanenih sjemenki
  • 1 žlica limunovog soka
  • ⅓ žličice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice prehrambenog kvasca

ZA UMAK

  • 1 avokado
  • ½ ljubičastog luka
  • sol po želji
  • 1 žlica limunovog soka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • rikola ili druga zelena salata

Priprema

Burgeri

  1. Povrće ogulite i nasjeckajte na krupnije kockice. Ukupna količina povrća je 2 šalice.

    Povrće ubacite u multipraktik i sjeckajte dok se ne usitni. Dodajte orahe i miksajte još malo. Ugasite multipraktik. Dodajte sjemenke konoplje, sezama, lana, limun, sol, maslinovo ulje i prehrambeni kvasac.

  2. Miksajte dok vam smjesa ne postane dovoljno ljepljiva da možete oblikovati burgere.

    Oblikujte burgere na željenu veličinu.

UMAK

  1. Avokado ogulite i narežite na kockice. Ljubičasti luk nasjeckajte na što sitnije. Sve sastojke ubacite u zdjelu pa gnječite vilicom sve dok ne dobijete kremasti umak.

    Servirajte salatu začinjenu maslinovim uljem i limunom, burgere i umak zajedno na tanjur i poslužite.

15.10.2016
Uz svaki obrok

Tina Uglješić

>

Lagani obroci, ali istovremeno ukusni i obogaćeni vitaminima!

Njen odnos prema hrani promijenio se kada je sasvim slučajno jednog ljeta u knjižnici posudila knjigu o pripremi sirove hrane.

pošalji i ti svoj recept!
Na vrh
© 2017. Jamnica d.d. Sva prava pridržana.
Powered by: Doctype - UnexGrupa