JaStudiram
05.05.2015 Nikolina Dianežević Do 30 min. Salata Jednostavno

Brza salata s pečenom piletinom i paprikom

Iako ste kratki s vremenom, ne znači da trebate zaboraviti na kvalitetnu prehranu. Pripremite brzu i hranjivu salatu sa svega par namirnica!

Priča

Ponekad se svi zaželimo zdravog, hranjivog, ukusnog, laganog i brzo gotovog obroka. Ovu salatu volim pripremiti kada sam u žurbi, a svejedno želim nešto kvalitetno unijeti u organizam, bilo za ručak ili večeru.

Ovaj put je priča išla ovako:

Srijeda je, moj jedini slobodni dan u tjednu. Između jurnjave na poreznu, u banku i ljekarnu, ogladnim i odlučujem se da ću danas raditi upravo ovu salatu pa stajem još i u dućan kupiti namirnice. Treba mi svega par stvari – paket krasne miješane lisnate salate, pileća prsa, paprika, jogurt i još par sitnica. Joj, što li su ovi ljudi ispred mene na blagajni usporeni, a ja gladna! Stižem kući, ostavljam stvari i krećem u akciju. Par zamaha nožem, malo peruckanja vodom, nešto prženja i miješanja i za 20-ak minuta. Voila! Mmmm, kako je dobra...

Čekaj, kad sam prije pojela salatu? :)

Galerija

Sastojci za četiri osobe

Za salatu s piletinom
  • 4 komada pilećih prsa (po 150-200 g)
  • 2 crvene paprike
  • Maslinovo ulje
  • Sok 1 limuna
  • 150 ml masnijeg jogurta (ili kiselog vrhnja)
  • Sol
  • Svježe mljeveni papar
  • Oko 200 g miješane lisnate salate (zelena salata, rikula, matovilac, radič)

Način pripreme

Priprema salate s piletinom
  1. Salatu operite i dobro ocijedite, a piletinu i paprike narežite na trakice veličine zalogaja.
  2. Piletinu i papriku pomiješajte u jednoj zdjeli i dodajte oko pet žlica maslinovog ulja i žlicu limunovog soka. Uzmite veću tavu i jako je ugrijte, ali nemojte dodavati ulje jer je ono već pomiješano s mesom.
  3. Pecite piletinu i papriku u par tura bez puno miješanja. Bitno je da se meso i paprika lagano karameliziraju i malo jače zapeku. Nakon dvije do tri minute okrenite meso i papriku pa zapecite i s druge strane. Meso i papriku stavite u zdjelu i pokrijte prozirnom folijom da se ne ohladi dok pečete ostatak piletine. Kad ste ispekli meso, začinite ga soli i paprom. Ja nikad ne solim meso prije pečenja jer sol izvlači tekućinu i sočnost iz mesa tijekom samog procesa pečenja.
  4. Za dressing, odnosno preljev, pomiješajte preostali sok od limuna, jogurt i tri žlice maslinovog ulja. Začinite soli i paprom, može i kajenskim paprom.
  5. Opranu salatu dekorativno posložite po tanjurima, na nju stavite pečenu piletinu s paprikom pa sve obilno zalijte dressingom od jogurta. Dobar tek! :)
Preuzmi recept
Autor

Nikolina Dianežević

Slastičarka, kuharica, prvostupnica gastronomije i restoraterstva i finalistica showa "Tri, dva, jedan- peci!", simpatična Nikolina već se od 10 godine "mota" po kuhinjama. Njeni su recepti svestrani, a osim slastica, voli pripremati brze i ukusne obroke. U kuhinji je uvijek opuštena, a naročito uz dobru glazbu uz koju i okusi dobiju dobar ritam.

Povezani članci