JaStudiram
04.05.2016 Barbara Črgar Do 30 min. Desert Jednostavno

Brza štrudla od borovnica

Čak i ako niste spretni u razvlačenju tijesta, uz pomoć gotovih kora i jednostavne Barbarine upute, ovu ćete slatku štrudlu pripremiti bez pola muke!

Priča

Svi volimo toplu domaću štrudlu od jabuka ili sira. No, užurban život ne ostavlja puno vremena za pripremu domaćeg tijesta za štrudle. Iako sama priprema nije toliko komplicirana, razvlačenje tijesta je ono što svakoj domaćici predstavlja izazov.

Nemali broj puta sam radila domaće tijesto za štrudlu, no i dalje imam jako puno prostora za napredak. Glavna ideja tijesta za štrudlu je da bude elastično, zato ga je dobro ostaviti da odmara preko noći kako bi dovoljno očvrsnulo. Također, razvlačenje tijesta lakše je kada dodate dovoljno ulja, a sve nastale rupe u tijestu (koje vam se mogu dogoditi čak i ako ste radili bezbroj puta), jednostavno se „zakrpaju“ viškom tijesta.

No, za sve ostale koji nisu toliko samouvjereni u razvlačenju tijesta, tu su gotove kore za savijače pomoću kojih je slasna štrudla gotova za 30 minuta. Primamljivo, zar ne? Osim raznih vrsta nadjeva, možete kombinirati slatku ili slanu štrudlu. Najčešće pripremana je štrudla od jabuka i sira pa vam ja ovaj put donosim jednu bobičastu varijantu – štrudlu od borovnica.

Galerija

Sastojci za šest osoba

Za štrudle
  • 200 g gotovih kora za savijače
  • 150 g svježih borovnica
  • 5 žlica šećera
  • 5 žličica škrobnog brašna
  • Šećer u prahu
  • 5 žlica ulja
  • 30 g maslaca

Način pripreme

Priprema štrudle
  1. Uzimajte po dva lista kore za savijače i gornji premažite uljem. Dodajte borovnice na ¼ kore.
  2. Po borovnicama posipajte po žlicu šećerai žličicu škrobnog brašna. Zarolajte savijaču tako da preklopite nadjev viškom tijesta i nastavite rolati do kraja.
  3. Savijaču prebacite u kalup s papirom za pečenje i na svaku dodajte tanko narezani maslac. Stavite u pećnicu na 200°C i pecite oko 20-ak minuta dok savijača ne porumeni. Gotovu savijaču možete posipati šećerom u prahu.
Preuzmi recept
Autor

Barbara Črgar

Dinamičnost i stalno kretanje prema naprijed je ono što ju pokreće, a dinamike ne nedostaje u blogging svijetu. Kaže da kada imate blog vi ste pisac, urednik, fotograf, marketing menadžer i kuhar i to je ono što ju oduševljava, razvijanje svojih sposobnosti do maksimuma. Rado primjenjuje ideje i savjete iz raznih izvora jer smatra da na taj način najviše uči i nadograđuje svoje znanje i vještine u kuhanju. Zato kuha, jede i putuje!

Povezani članci