Brza štrudla od borovnica

  • Barbara Črgar
  • do 30 min.
  • Desert
  • Jednostavno

Brza štrudla od borovnica

  • Priča
  • Sastojci
  • Priprema
  • O autoru

Čak i ako niste spretni u razvlačenju tijesta, uz pomoć gotovih kora i jednostavne Barbarine upute, ovu ćete slatku štrudlu pripremiti bez pola muke!

Priča

Svi volimo toplu domaću štrudlu od jabuka ili sira. No, užurban život ne ostavlja puno vremena za pripremu domaćeg tijesta za štrudle. Iako sama priprema nije toliko komplicirana, razvlačenje tijesta je ono što svakoj domaćici predstavlja izazov.

Nemali broj puta sam radila domaće tijesto za štrudlu, ali i dalje imam jako puno prostora za napredak. Glavna ideja tijesta za štrudlu je da bude elastično, zato ga je dobro ostaviti da odmara preko noći kako bi dovoljno očvrsnulo. Također, razvlačenje tijesta lakše je kada dodate dovoljno ulja, a sve nastale rupe u tijestu (koje vam se mogu dogoditi čak i ako ste ga radili bezbroj puta), jednostavno se "zakrpaju" viškom tijesta.

Za sve ostale koji nisu toliko samouvjereni u razvlačenju tijesta, tu su gotove kore za savijače pomoću kojih je slasna štrudla gotova za 30 minuta. Primamljivo, zar ne?

Osim raznih vrsta nadjeva, možete kombinirati slatku ili slanu štrudlu. Najčešće pripremana je štrudla od jabuka i sira pa vam ja ovaj put donosim jednu bobičastu varijantu – štrudlu od borovnica.

Sastojci za 6 osoba:

ZA ŠTRUDLU

  • 200 g kora za savijače
  • 150 g svježih borovnica
  • 5 žlica šećera
  • 5 žličica škrobnog brašna
  • šećer u prahu
  • 5 žlica ulja
  • 30 g maslaca

Priprema

  1. Uzimajte po dva lista kore za savijače i gornji premažite uljem.

    Stavite borovnice na četvrtinu kore.

  2. Po borovnicama posipite po žlicu šećera i žličicu škrobnog brašna.

    Zarolajte savijaču tako da preklopite nadjev viškom tijesta i nastavite rolati do kraja.

  3. Savijaču prebacite u pekač obložen papirom za pečenje pa na svaku savijaču stavite tanko narezani maslac.

    Savijaču pecite oko 20 minuta na 200°C, dok ne porumeni. Gotovu savijaču možete posuti šećerom u prahu.

15.10.2016
Uz svaki obrok

Barbara Črgar

>

Rado primjenjuje ideje i savjete iz raznih izvora. Zato kuha, jede i putuje!

Dinamičnost i stalno kretanje prema naprijed je ono što ju pokreće, a dinamike ne nedostaje u blogging svijetu.

pošalji i ti svoj recept!
Na vrh
© 2017. Jamnica d.d. Sva prava pridržana.
Powered by: Doctype - UnexGrupa