Finger food: Pileće trakice u umaku od meda i senfa

  • Barbara Črgar
  • preko 1h
  • Međujelo
  • Jednostavno

Finger food: Pileće trakice u umaku od meda i senfa

  • Priča
  • Sastojci
  • Priprema
  • O autoru

Brzo gotove pileće trakice u umaku od senfa i meda idealan su zalogaj za neočekivane goste kao i neodoljiva party hrana na zabavama.

Priča

Pitanje koje si svaka domaćica postavlja kada ugošćuje prijatelje u svom domu je - što pripremiti na brzinu? Rekla bih da je desert prilično jednostavno odabrati, no slana jela traže više kreativnosti, pogotovo kada je u pitanju veći broj gostiju. Idealna opcija je finger food, odnosno hrana koja se jede prstima, s nogu i na brzinu te bez tanjura, žlica i vilica.

Finger food vam dopušta da budete kreativni i pripremite jelo na drugačiji način. U pripremi se često koriste jednostavni sastojci i jela su brzo gotova. Tako je proslava Nove godine u mom domu bila koncentrirana oko stola na kojem se našlo pregršt zalogaja, od pogačica sa sirom i kanapea s gorgonzolom i medom do pilećih trakica u umaku od meda i senfa.

Gosti su uživali u pripremljenoj hrani, a najviše su im se svidjele pileće trakice. Iako biste pomislili da se ovo jelo priprema prženjem u dubokom ulju, zapravo se radi o pripremi u pećnici. Piletina pečena na ovaj način zlatne je boje, hrskava i lagana, a poslužuje se topla i uz umak od senfa i meda. Osim ovog umaka, možete pripremiti domaći tartar umak ili umak s rajčicama, prema vlastitom ukusu i željama.

Ovakav drugačiji način serviranja, konzumiranja i same pripreme hrane razveselit će goste, a vama omogućiti da pokažete svu svoju kreativnost.

Finger food: Pileće trakice u umaku od meda i senfa

Sastojci za 4 osobe:

ZA PILETINU

  • 200 g pilećih prsa
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1-2 jaja
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • aceto balsamico

ZA UMAK

  • 5 žlica grčkog jogurta
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica senfa
  • sol, papar

Priprema

  1. Pileća prsa izrežite na tanke trakice i stavite u zdjelu.

    Dodajte sol, papar, maslinovo ulje i žličicu aceta balsamica. Sve dobro promiješajte i ostavite u hladnjaku da se marinira preko noći ili minimalno 3 sata.

  2. U zdjelici pripremite mješavinu jaja i krušnih mrvica te uvaljajte pileće trakice.

  3. Posložite ih u pekač u koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite 15-ak minuta na 200°C.

    Važno je jednom ili dva puta preokrenuti pileće trakice kako bi se ravnomjerno ispekle.

  4. Kako biste pripremili umak, pomiješajte sve sastojke i prema želji dodajte malo soli i papra.

Uz svaki obrok

Barbara Črgar

Rado primjenjuje ideje i savjete iz raznih izvora. Zato kuha, jede i putuje!

Dinamičnost i stalno kretanje prema naprijed je ono što ju pokreće, a dinamike ne nedostaje u blogging svijetu.

pošalji i ti svoj recept!
Na vrh
© 2017. Jamnica d.d. Sva prava pridržana.
Powered by: Doctype Digital Agency