Mjehurići u Jamnici: Doznajte zašto gazirano nije nezdravo

Doznajte zašto nije svako gazirano isto.

Na spomen "gaziranog pića" većina ljudi pomisli na kalorijski bogate, slatke napitke koji sadrže šećer i ostale sastojke. Prirodna mineralna voda Jamnica ne spada u tu kategoriju.

Jamnica je prirodna mineralna voda koju još zovemo i "kiselica". To znači da ona već na izvoru sadrži određenu razinu mjehurića, odnosno u sebi sadrži određenu količinu ugljikovog dioksida. Upravo to svojstvo, prirodnoj mineralnoj vodi daje nezamjenjivu vrijednost.

Prolazeći kroz tlo i stijene, voda otapa minerale, ali i plinove poput ugljik dioksida. Izlaskom vode na površinu mijenjaju se temperatura i tlak pa mjehurići CO2 počinju izlaziti iz vode u atmosferu. Tijekom punjenja vode u boce, ugljik dioksid se može i dodatno unositi.

Jamnica je gazirana i korisna

Često čujemo savjet "nemojte piti gazirana pića". Mnogi će taj savjet poslušati i prestati s konzumacijom prirodne mineralne vode – jer je gazirana – i pritom se odreći svih njenih benefita. Zato je veoma važno razlikovati prirodne mineralne vode i "gazirana pića" koja su kalorijski bogati, slatki napitci sa šećerom i ostalim sastojcima.

Važna za hidraciju, važna za probavu

Hidracija tijela je bitna pa dobre navike pijenja vode treba steći od najranije dobi. Jamnica je sa svojim mjehurićima prepoznatljiva, osebujnog okusa koji "čisti" i neutralizira okusne pupoljke na jeziku.

Dolaskom u želudac, potiče njegov motilitet, odnosno pokretljivost i izlučivanje želučanih sokova. Jamnica tako prirodno olakšava probavu, a mjehurići daju dodatni poticaj efikasnosti, pružajući vam osjećaj lakoće nakon jela. I sve to bez dodatnih kalorija.

povratak na Blagodati vode