VIDEO: Kupovina i priprema školjki

  • Šime Sušić
  • do 30 min.
  • Jednostavno

Odabrati i pripremiti ukusne i zdrave školjke često je izazovan posao, a Šime Sušić pokazuje da isto tako može biti jako jednostavan.

PRIČA

Školjke imaju doista nezahvalnu poziciju u gastronomiji. I dok se jedni figurativno dave u njima jer ih obožavaju, drugi se pak doslovno dave jer su alergični. Činjenica da pripadaju skupini mekušaca samo im ide u prilog da se prilikom njihove obrade treba itekako paziti, ako je obrada uopće potrebna.

Šime Sušić će vas uz nekoliko primjera uvući u jedinstven svijet ukusnih školjkaša uz savjete kako izabrati najbolje školjke, kako ih tretirati prije same pripreme i kako od njih napraviti nešto ukusno.

Pogledajte video i saznajte kako odabrati i pripremiti dagnje, rumenke (lakirke), prnjavice (brbavice), kamenice, kunjke i vongole (kućice).

I ne zaboravite zlatno pravilo školjki - prilikom kupnje moraju biti žive. Ne svježe, nego žive! Sve ostalo ulazi u kategoriju rizičnoga.

AUTOR RECEPTA
Šime Sušić
Preferira svježe i domaće sastojke te je dovoljno hrabar da se upusti u pripremu kreativnih jela!

Pobjednik prvog izdanja kulinarskog showa MasterChef kojem već i gospođe na placu mailom dojavljuju kada je stigla svježa riba