Croissant sa salatom od kuhanih jaja
Tvrdo kuhana jaja i majoneza odličan su spoj, a ako dodate malo mladog luka i hrskavog celera taj ćete spoj dodatno obogatiti svježinom.
PRIČA
Možda se trebate riješiti viška jaja iz hladnjaka, a možda samo želite pojesti dobar sendvič. Salata od jaja izvrsno je rješenje u oba slučaja – brzo se priprema, a samo nekoliko namirnica spaja se u fantastičan okus.
Zgodan dodatak ovom sendviču je mikrozelenje, odnosno mladi izdanci rukole, koje je sve češće možete nabaviti i u trgovačkim centrima. No, ako vam nije dostupno, ne dajte se smesti, sendvič će biti ukusan i s običnom zelenom salatom.
Za 2 sendviča
Za salatu od jaja:
- 4-5 jaja
- 80 g majoneze
- 1 žličica estragon senfa
- 1 manji mladi luk
- 1 stapka rebrastog celera
Za sendvič:
- 2 mini rajčice
- 2 žlice svježeg vlasca
- Mikrozelenje (mladi izdanci rukole ili prema želji)
- Sol
- Papar
- 2 croissanta
NAČIN PRIPREME
-
Skuhajte jaja na tvrdo, zatim ih stavite pod hladnu vodu dok se ne ohlade. Oljuštite ih i prepolovite. U zdjelicu odvojite žumanjke, a bjelanjke narežite na kockice.
-
Žumanjcima dodajte majonezu i senf, posolite i popaprite. Vilicom izgnječite u ujednačenu smjesu. Prema potrebi dodajte još malo majoneze.
-
U kremastu smjesu ubacite mladi luk narezan na kolutiće, rebrasti celer nasjeckan na kockice i narezane bjelanjke. Promiješajte.
-
Prerežite croissante i na donji dio bogato nanesite salatu od jaja. Dodajte kolutiće mini rajčica, pospite nasjeckanim vlascem te na vrh stavite mikrozelenje. Možete koristiti mikrozelenje koje vam je dostupno, a možete odabrati i klice ili običnu salatu.