Croissant sa salatom od kuhanih jaja

  • Jamnica
  • do 30 min.
  • Međujelo
  • Jednostavno

Tvrdo kuhana jaja i majoneza odličan su spoj, a ako dodate malo mladog luka i hrskavog celera taj ćete spoj dodatno obogatiti svježinom.

PRIČA

Možda se trebate riješiti viška jaja iz hladnjaka, a možda samo želite pojesti dobar sendvič. Salata od jaja izvrsno je rješenje u oba slučaja – brzo se priprema, a samo nekoliko namirnica spaja se u fantastičan okus.

Zgodan dodatak ovom sendviču je mikrozelenje, odnosno mladi izdanci rukole, koje je sve češće možete nabaviti i u trgovačkim centrima. No, ako vam nije dostupno, ne dajte se smesti, sendvič će biti ukusan i s običnom zelenom salatom.

Za 2 sendviča

Za salatu od jaja:

  • 4-5 jaja
  • 80 g majoneze
  • 1 žličica estragon senfa
  • 1 manji mladi luk
  • 1 stapka rebrastog celera

Za sendvič:

  • 2 mini rajčice
  • 2 žlice svježeg vlasca
  • Mikrozelenje (mladi izdanci rukole ili prema želji)
  • Sol
  • Papar
  • 2 croissanta

NAČIN PRIPREME

  1. Skuhajte jaja na tvrdo, zatim ih stavite pod hladnu vodu dok se ne ohlade. Oljuštite ih i prepolovite. U zdjelicu odvojite žumanjke, a bjelanjke narežite na kockice.

  2. Žumanjcima dodajte majonezu i senf, posolite i popaprite. Vilicom izgnječite u ujednačenu smjesu. Prema potrebi dodajte još malo majoneze.

  3. U kremastu smjesu ubacite mladi luk narezan na kolutiće, rebrasti celer nasjeckan na kockice i narezane bjelanjke. Promiješajte.

  4. Prerežite croissante i na donji dio bogato nanesite salatu od jaja. Dodajte kolutiće mini rajčica, pospite nasjeckanim vlascem te na vrh stavite mikrozelenje. Možete koristiti mikrozelenje koje vam je dostupno, a možete odabrati i klice ili običnu salatu.