Gusta juha od pečenih rajčica s tortelinima

  • do 30 min.
  • Predjelo
  • Jednostavno

Temperature su u padu i svima nam treba pokoji obrok na žlicu, no ipak ljeto je još tu i upravo rajčice i paprike nas na to podsjećaju u ovoj slasnoj juhi.

PRIČA

Iskoristite sezonu omiljenog ljetnog povrća i napravite ovu slasnu juhu od pečenih rajčica s dodatkom tortelina za bogatiji obrok. Juha je vrlo jednostavna za pripremiti, a pečeno povrće daje joj savršeni okus. Ako još niste probali juhu od pečenog povrća, sada je pravo vrijeme da je isprobate.

 

 

SASTOJCI

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 1 glavica češnjaka
  • 1 roga paprika
  • 2 mrkve
  • 2 veće rajčice (npr. volovsko srce)
  • 200 g (2 šalice) cherry rajčica
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 4 šalice (1 l) povrtnog temeljca
  • sol, papar (prema ukusu)
  • 1 žlica mješavine mediteranskih začina
  • 1 pakiranje tortelina
  • parmezan
  • nekoliko listića svježeg bosiljka

NAČIN PRIPREME

PRIPREMA

  1. Narezati mrkvu, papriku, luk i veće rajčice.

  2. Na pleh za pečenje staviti narezano povrće, dodati cherry rajčice i glavicu češnjaka kojoj ste odrezali vrh. Nauljiti maslinovim uljem te posoliti i popapriti.

  3. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, otprilike 20-30 minuta (ovisno koliko ste velike ili male komade povrća rezali).

  4. Kada je povrće omekšalo i počelo se karamelizirati, izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi kako bi mogli istisnuti češnjak iz kore.

  5. Prebaciti povrće u blender, dodati temeljac i izmiksati.

  6. Prebaciti dobivenu juhu u posudu za kuhanje i zagrijati uz dodatak začina. Probati i dodati malo šećera ako je previše kiselo.

  7. Torteline skuhati prema uputama na pakiranju.

  8. Servirati juhu s tortelinima, posipati parmezanom i sjeckanim listićima svježeg bosiljka.