Gusta juha od pečenih rajčica s tortelinima
Temperature su u padu i svima nam treba pokoji obrok na žlicu, no ipak ljeto je još tu i upravo rajčice i paprike nas na to podsjećaju u ovoj slasnoj juhi.
PRIČA
Iskoristite sezonu omiljenog ljetnog povrća i napravite ovu slasnu juhu od pečenih rajčica s dodatkom tortelina za bogatiji obrok. Juha je vrlo jednostavna za pripremiti, a pečeno povrće daje joj savršeni okus. Ako još niste probali juhu od pečenog povrća, sada je pravo vrijeme da je isprobate.
SASTOJCI
Sastojci
- 1 glavica luka
- 1 glavica češnjaka
- 1 roga paprika
- 2 mrkve
- 2 veće rajčice (npr. volovsko srce)
- 200 g (2 šalice) cherry rajčica
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- 4 šalice (1 l) povrtnog temeljca
- sol, papar (prema ukusu)
- 1 žlica mješavine mediteranskih začina
- 1 pakiranje tortelina
- parmezan
- nekoliko listića svježeg bosiljka
NAČIN PRIPREME
PRIPREMA
-
Narezati mrkvu, papriku, luk i veće rajčice.
-
Na pleh za pečenje staviti narezano povrće, dodati cherry rajčice i glavicu češnjaka kojoj ste odrezali vrh. Nauljiti maslinovim uljem te posoliti i popapriti.
-
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, otprilike 20-30 minuta (ovisno koliko ste velike ili male komade povrća rezali).
-
Kada je povrće omekšalo i počelo se karamelizirati, izvaditi iz pećnice i pustiti da se malo ohladi kako bi mogli istisnuti češnjak iz kore.
-
Prebaciti povrće u blender, dodati temeljac i izmiksati.
-
Prebaciti dobivenu juhu u posudu za kuhanje i zagrijati uz dodatak začina. Probati i dodati malo šećera ako je previše kiselo.
-
Torteline skuhati prema uputama na pakiranju.
-
Servirati juhu s tortelinima, posipati parmezanom i sjeckanim listićima svježeg bosiljka.