Haloween finger food - bundevice i mumije

  • Jamnica
  • do 60 min.
  • Desert
  • Jednostavno

PRIČA

"Kad bi hrenovka bila mumija, bi li imala oči?", i mnoga druga pitanja koja si se zasigurno jednom u životu pitao/la napokon su odgovorena!

Noć vještica kuca na vrata, a ako planiraš zabavu s ekipom donosimo ti ultra-easy, a efektan recept kako ih oduševiti. Da ne duljimo, hrenovke i bundeve gledaju tebe, a mi se gledamo u kuhinji - baci oko!

Sastojci

Sastojci bundevice

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica šećera
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1,25 dcl ulja
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica mediteranskih začina (bosiljak, sušena rajčica, čili, češnjak, origano, paprika)
  • kockice slanog mekog sira

Sastojci mumije

  • hrenovke
  • 250 g lisnatog tijesta

NAČIN PRIPREME

Priprema bundevice

  1. Svi sastojci se stave u posudu i umijesi se tijesto. Tijesto podijelimo na kuglice veličine cca 50g ili otprilike veličinu jedne golf loptice.

  2. Svaku kuglicu spljoštimo rukama i stavimo kockicu sira u sredinu. Krajeve spojimo tako da opet formiramo kuglicu. Tankom špagom ili debljim koncem urežemo vertikalne linije duž kuglice kako bi dobili izgled bundevice.

  3. Premažemo razmućenim žumanjkom s 2 žlice mlijeka. Pečemo cca 20 min na 200 stupnjeva, dok ne poprime lijepu rumenu boju.

Priprema mumije

  1. Skuhati hrenovke i staviti da se hlade.

  2. Lisnato tijesto valjkom razvaljati na debljinu od 5 mm te izrezati na trake širine 2 cm. Svaku hrenovku omotati trakom lisnatog tijesta pritom pazeći da među zavijutcima ostavimo bar malo razmaka.

  3. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Mumificirane hrenovke postaviti na papir za pečenje i peći cca 10-15 min, dok tijesto ne poprimi rumenu boju.