Haloween finger food - bundevice i mumije
PRIČA
"Kad bi hrenovka bila mumija, bi li imala oči?", i mnoga druga pitanja koja si se zasigurno jednom u životu pitao/la napokon su odgovorena!
Noć vještica kuca na vrata, a ako planiraš zabavu s ekipom donosimo ti ultra-easy, a efektan recept kako ih oduševiti. Da ne duljimo, hrenovke i bundeve gledaju tebe, a mi se gledamo u kuhinji - baci oko!
Sastojci
Sastojci bundevice
- 500 g glatkog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica soli
- 1 žlica šećera
- 2,5 dcl mlijeka
- 1,25 dcl ulja
- 1 žličica kurkume
- 1 žlica mediteranskih začina (bosiljak, sušena rajčica, čili, češnjak, origano, paprika)
- kockice slanog mekog sira
Sastojci mumije
- hrenovke
- 250 g lisnatog tijesta
NAČIN PRIPREME
Priprema bundevice
-
Svi sastojci se stave u posudu i umijesi se tijesto. Tijesto podijelimo na kuglice veličine cca 50g ili otprilike veličinu jedne golf loptice.
-
Svaku kuglicu spljoštimo rukama i stavimo kockicu sira u sredinu. Krajeve spojimo tako da opet formiramo kuglicu. Tankom špagom ili debljim koncem urežemo vertikalne linije duž kuglice kako bi dobili izgled bundevice.
-
Premažemo razmućenim žumanjkom s 2 žlice mlijeka. Pečemo cca 20 min na 200 stupnjeva, dok ne poprime lijepu rumenu boju.
Priprema mumije
-
Skuhati hrenovke i staviti da se hlade.
-
Lisnato tijesto valjkom razvaljati na debljinu od 5 mm te izrezati na trake širine 2 cm. Svaku hrenovku omotati trakom lisnatog tijesta pritom pazeći da među zavijutcima ostavimo bar malo razmaka.
-
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva. Mumificirane hrenovke postaviti na papir za pečenje i peći cca 10-15 min, dok tijesto ne poprimi rumenu boju.