Katsu piletina, riža s đumbirom i coleslaw salata

  • Jamnica
  • do 60 min.
  • Glavno jelo
  • Srednje zahtjevno

Katsu piletina, riža s đumbirom i coleslaw salata

  • Priča
  • Sastojci
  • Priprema
  • O autoru

Pohanoj piletini gotovo je nemoguće reći ne, pogotovo kad je pohana u moćnim japanskim panko mrvicama. Za potpun obrok, tu je riža aromatizirana češnjakom i đumbirom te još jedan hit – coleslaw salata.

Priča

Glavna odlika Katsu piletine je omotač od panko mrvica. I one su zapravo krušne mrvice, ali ipak ponešto drugačije od onih na koje smo navikli. Napravljene su od bijelog kruha bez korice i dosta su krupnije pa je piletina obložena pankom još hrskavija.

Uz prilog od riže kojim dominiraju arome svježeg đumbira i češnjaka, savršeno će se uklopiti coleslaw salata bazirana na svježem kupusu, mrkvi i majonezi. Ako želite laganiju verziju, majonezu možete zamijeniti grčkim jogurtom.

Katsu piletina, riža s đumbirom i coleslaw salata

Za 4 osobe

Za piletinu:

  • 800 g pilećih prsa
  • glatko brašno
  • 2-3 jaja
  • panko mrvice
  • sol
  • ulje za prženje

Za rižu:

  • 250 g riže
  • 2 žličice naribanog svježeg đumbira
  • 2 režnja češnjaka
  • 2-3 mlada luka
  • maslinovo ulje

Za coleslaw salatu:

  • 200 g bijelog svježeg kupusa
  • 200 g crvenog svježeg kupusa
  • 2 mrkve
  • 90 g majoneze
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica senfa
  • svježi peršin
  • sol, papar

Priprema

  1. Pileća prsa posuši papirnatim ručnikom pa nareži po duljini na tanje odreske ili ih razreži u "leptir" stilu ako su ti veći odresci draži. Uvaljaj ih u brašno, razmućena jaja i panko mrvice.

  2. U dubljoj tavi zagrij ulje pa pohaj oko 4 minute s jedne strane pa još 3 minute s druge, odnosno, dok odresci na budu zlatno-žute boje.

  3. Skuhaj rižu u vreloj posoljenoj vodi. Na tavi zagrij malo maslinova ulja pa dodaj sitno nasjeckani češnjak i naribani đumbir. Kratko poprži, čim češnjak zamiriše ubaci kuhanu rižu i sve dobro promiješaj. Ugasi vatru i umiješaj mladi luk nasjeckan na kolutiće.

  4. Bijeli i crveni kupus nareži na tanke trakice, a mrkvu na julienne. Pomiješaj majonezu, ocat i senf te prelij preko narezanog povrća. Posoli i popapri, dodaj nasjeckani svježi peršin i sve dobro promiješaj.

Uz svaki obrok
Na vrh
© 2021. Jamnica plus d.o.o. Sva prava pridržana.