Ljetna salata s grilanim breskvama
PRIČA
Ljeti pokušavamo što manje boraviti u kuhinji, uz toplinu štednjaka, stoga češće biramo obročne salate i općenito jela koja se kratko pripremaju. Salate svakako ne moraju biti dosadne, a pravi dokaz je ova salata sa grilanim breskvama.
Sastojci
Sastojci za salatu
- 2 breskve
- 1/3 šalice kuhane kvinoje
- dvije šake rikole
- dvije šake mladog špinata
- 1/2 šalice cherry rajčica
- 1/2 manje glavice crvenog luka
- 1/4 bloka feta sira (koristila sam veganski)
- 1/2 šalice kuhanog kukuruza
- 3-4 suhe smokve (ili svježe)
- 2 žlice listića badema
- 2 grančice svježeg timijana (1 žličica suhog)
Sastojci za dresing
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica soka limuna
- 1/2 žličice javorovog sirupa
- sol, papar (prema ukusu)
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
Breskve otkoštiti i narezati na ploškice. Na nauljenoj gril tavi kratko popržiti s obje strane dok ne omekšaju.
-
Nasjeckati svo povrće i smokve.
-
U dublju zdjelu za salatu ravnomjerno dodati rikolu i špinat zatim kuhanu i lagano ohlađenu kvinoju, kukuruz, grilane breskve, luk, smokve, razmrviti feta sir, posipati listićima badema (možete ih prethodno kratko popržiti na suhoj tavi) te dodati listiće timijana.
-
U zdjelici pomiješati sve sastojke za dresing te preliti preko salate, pomiješati i servirati uz čašu hladne Jamnice.