Ljetna salata s grilanim breskvama

  • do 30 min.
  • Glavno jelo
  • Jednostavno

PRIČA

Ljeti pokušavamo što manje boraviti u kuhinji, uz toplinu štednjaka, stoga češće biramo obročne salate i općenito jela koja se kratko pripremaju. Salate svakako ne moraju biti dosadne, a pravi dokaz je ova salata sa grilanim breskvama. 

Sastojci

Sastojci za salatu

  • 2 breskve
  • 1/3 šalice kuhane kvinoje
  • dvije šake rikole
  • dvije šake mladog špinata
  • 1/2 šalice cherry rajčica
  • 1/2 manje glavice crvenog luka
  • 1/4 bloka feta sira (koristila sam veganski)
  • 1/2 šalice kuhanog kukuruza
  • 3-4 suhe smokve (ili svježe)
  • 2 žlice listića badema
  • 2 grančice svježeg timijana (1 žličica suhog)

Sastojci za dresing

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soka limuna
  • 1/2 žličice javorovog sirupa
  • sol, papar (prema ukusu)

NAČIN PRIPREME

Priprema

  1. Breskve otkoštiti i narezati na ploškice. Na nauljenoj gril tavi kratko popržiti s obje strane dok ne omekšaju.

  2. Nasjeckati svo povrće i smokve.

  3. U dublju zdjelu za salatu ravnomjerno dodati rikolu i špinat zatim kuhanu i lagano ohlađenu kvinoju, kukuruz, grilane breskve, luk, smokve, razmrviti feta sir, posipati listićima badema (možete ih prethodno kratko popržiti na suhoj tavi) te dodati listiće timijana.

  4. U zdjelici pomiješati sve sastojke za dresing te preliti preko salate, pomiješati i servirati uz čašu hladne Jamnice.