Punjeni krumpir sa šunkom i mozzarellom
Znaš li da okus pizze ne mora biti samo na pizzi? Omiljenim namirnicama možeš napuniti i pečene krumpire i dobiti novo jelo poznatog okusa.
PRIČA
Krumpiri su zahvalna namirnica s bezbroj namjena. Punjenje je jedan od načina kako ih možeš koristiti, samo trebaš odabrati sastojke koje najviše voliš.
Mi smo koristili standardne pizza sastojke, šunku, mozzarellu uz mali dodatak paprike, a ti možeš staviti i nekoliko vrsta sira ili dodati i slaninu, neki narezak poput kulena, nema ograničenja. A možeš napraviti i nekoliko nadjeva, sve stigneš dok se krumpir peče.
Sastojci za 4 osobe:
Sastojci:
- 4 krumpira (srednje veličine)
- 125 g mozzarelle
- ½ zelene paprike
- 125 g šunke
- 2 dl pasirane rajčice
- Sušeni bosiljak
- Sušeni origano
- Listići svježeg origana
- Maslinovo ulje
NAČIN PRIPREME
Priprema:
-
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva Celzijusa. Cijele krumpire izbodi nekoliko puta vilicom i stavi ih u lim za pečenje. Peci oko 45 minuta pa izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade.
-
Papriku nareži na kockice, šunku naribaj ili također nareži na kockice, a mozzarellu naribaj. U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj papriku dok malo ne omekša. Dodaj šunku i kratko preprži pa zalij pasiranom rajčicom te dodaj sušeni bosiljak i origano. Promiješaj i prokuhaj nekoliko minuta.
-
Krumpire prereži po dužini pa po sredini vilicom izgrebi „meso“ krumpira, ali ga ostavi unutar kore. Također, rubove od oko pola centimetara unutar kore ostavi čvrstima.
-
Na prerezane krumpire rasporedi nadjev sa šunkom, a zatim pospi naribanom mozzarellom.
-
Vrati u pećnicu na još 5-10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi. Gotovo jelo pospi listićima svježeg origana.