Punjeni krumpir sa šunkom i mozzarellom

  • do 60 min.
  • Glavno jelo
  • Srednje zahtjevno

Punjeni krumpir sa šunkom i mozzarellom

  • Priča
  • Sastojci
  • Priprema
  • O autoru

Znaš li da okus pizze ne mora biti samo na pizzi? Omiljenim namirnicama možeš napuniti i pečene krumpire i dobiti novo jelo poznatog okusa.

Priča

Krumpiri su zahvalna namirnica s bezbroj namjena. Punjenje je jedan od načina kako ih možeš koristiti, samo trebaš odabrati sastojke koje najviše voliš.

Mi smo koristili standardne pizza sastojke, šunku, mozzarellu uz mali dodatak paprike, a ti možeš staviti i nekoliko vrsta sira ili dodati i slaninu, neki narezak poput kulena, nema ograničenja. A možeš napraviti i nekoliko nadjeva, sve stigneš dok se krumpir peče.

Punjeni krumpir sa šunkom i mozzarellom

Sastojci za 4 osobe:

Sastojci:

  • 4 krumpira (srednje veličine)
  • 125 g mozzarelle
  • ½ zelene paprike
  • 125 g šunke
  • 2 dl pasirane rajčice
  • Sušeni bosiljak
  • Sušeni origano
  • Listići svježeg origana
  • Maslinovo ulje

Priprema

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva Celzijusa. Cijele krumpire izbodi nekoliko puta vilicom i stavi ih u lim za pečenje. Peci oko 45 minuta pa izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade.

  2. Papriku nareži na kockice, šunku naribaj ili također nareži na kockice, a mozzarellu naribaj. U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj papriku dok malo ne omekša. Dodaj šunku i kratko preprži pa zalij pasiranom rajčicom te dodaj sušeni bosiljak i origano. Promiješaj i prokuhaj nekoliko minuta.

  3. Krumpire prereži po dužini pa po sredini vilicom izgrebi „meso“ krumpira, ali ga ostavi unutar kore. Također, rubove od oko pola centimetara unutar kore ostavi čvrstima.

  4. Na prerezane krumpire rasporedi nadjev sa šunkom, a zatim pospi naribanom mozzarellom.

  5. Vrati u pećnicu na još 5-10 minuta, odnosno, dok se sir ne rastopi. Gotovo jelo pospi listićima svježeg origana.

Uz svaki obrok
Na vrh
© 2021. Jamnica plus d.o.o. Sva prava pridržana.