Slasni tofu ražnjići

  • Jamnica
  • do 60 min.
  • Glavno jelo
  • Jednostavno

PRIČA

Ražnjići su jedno od podcjenjenijih jela kada je u pitanju roštilj. Nekako uvijek prođu neprimijećeni i ostaju zadnji. Međutim, ovi ražnjići su u potpunosti druga priča. Piletinu smo zamijenili tofuom i napravili pravu senzaciju okusa kakvu još niste iskusili. 

Sastojci

Za 2 osobe

  • svježi tofu 250g
  • 2 tikvice
  • 1 rog paprika
  • cherry rajčice
  • rukola
  • kukuruzni baget
  • maslinovo ulje
  • dva režnja češnjaka
  • limun
  • sol i papar

Dodatno

  • bijeli luk
  • šampinjoni

NAČIN PRIPREME

  1. Iscjedite i osušite svježi tofu, marinirajte u maslinovom ulju i soja umaku i ostavite 15 min. Narežite na kockice veličine otprilike 3 cm.

  2. Operite tikvice i rog papriku te ih narežite na ploške.

  3. Na štapiće slažite tofu, tikvicu i papriku, a ukoliko volite luk ili šampinjone, njih također dodajte i dodatno obogatite paletu okusa svojih ražnjića.

  4. Pecite ih na roštilju ili na tavi s malo ulja dok tofu ne poprimi zlaćanu boju.

  5. Režnjeve češnjaka zdrobite drobilicom, ubacite u zdjelicu s maslinovim uljem i pustite 10-15 min da češnjak pusti aromu.

  6. Nakon što je pustio aromu, izvadite češnjak iz ulja, a ulje koristite kako bi lagano prepržili kukuruzni baget kojeg ste prethodno narezali na ploške.

  7. Poslužite sa salatom od rukole i cherry rajčicom koju ste začinili maslinovim uljem, pola limuna, malo soli i papra. Dobar tek!