Slasni tofu ražnjići
PRIČA
Ražnjići su jedno od podcjenjenijih jela kada je u pitanju roštilj. Nekako uvijek prođu neprimijećeni i ostaju zadnji. Međutim, ovi ražnjići su u potpunosti druga priča. Piletinu smo zamijenili tofuom i napravili pravu senzaciju okusa kakvu još niste iskusili.
Sastojci
Za 2 osobe
- svježi tofu 250g
- 2 tikvice
- 1 rog paprika
- cherry rajčice
- rukola
- kukuruzni baget
- maslinovo ulje
- dva režnja češnjaka
- limun
- sol i papar
Dodatno
- bijeli luk
- šampinjoni
NAČIN PRIPREME
-
Iscjedite i osušite svježi tofu, marinirajte u maslinovom ulju i soja umaku i ostavite 15 min. Narežite na kockice veličine otprilike 3 cm.
-
Operite tikvice i rog papriku te ih narežite na ploške.
-
Na štapiće slažite tofu, tikvicu i papriku, a ukoliko volite luk ili šampinjone, njih također dodajte i dodatno obogatite paletu okusa svojih ražnjića.
-
Pecite ih na roštilju ili na tavi s malo ulja dok tofu ne poprimi zlaćanu boju.
-
Režnjeve češnjaka zdrobite drobilicom, ubacite u zdjelicu s maslinovim uljem i pustite 10-15 min da češnjak pusti aromu.
-
Nakon što je pustio aromu, izvadite češnjak iz ulja, a ulje koristite kako bi lagano prepržili kukuruzni baget kojeg ste prethodno narezali na ploške.
-
Poslužite sa salatom od rukole i cherry rajčicom koju ste začinili maslinovim uljem, pola limuna, malo soli i papra. Dobar tek!