Street food Istarske kobasice

  • Jamnica
  • do 30 min.
  • Glavno jelo
  • Jednostavno

PRIČA

Ulice su nam se lagano zabijelile, ali nema te hladnoće koju naš street food ne podnosi.
Ovakve kobasice još niste vidjeli, ali zato se gledamo dolje na receptu.

Sastojci

Sastojci

  • 4 domaće kobasice
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • pola glavice ljubičastog kupusa
  • glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • 2 žlice sjemenki kima
  • 2 žlice šećera
  • 4 peciva za hot dog

Za umak

  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice senfa
  • 1 žlica ljutog umaka Sriracha

NAČIN PRIPREME

Priprema kobasica

  1. Kobasice pržite na tavi pa podlijte vinom.

  2. Kupus nasjeckajte na tanke trakice. U tavi zagrijte ulje pa dodajte kupus. Narežite luk pa dodajte i njega. Potom začinite.

  3. Pospite dvije žlice šećera i sjemenke kima pa dinstajte dok sve ne omekša.

  4. Pecivo otvorite i premažite umakom. Potom napunite kupusom, a na kupus položite kobasicu.

  5. Po vrhu dodajte još umaka.

  6. Dobar tek!