Street food Istarske kobasice
PRIČA
Sastojci
Sastojci
- 4 domaće kobasice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100 ml bijelog vina
- pola glavice ljubičastog kupusa
- glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po želji
- 2 žlice sjemenki kima
- 2 žlice šećera
- 4 peciva za hot dog
Za umak
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice senfa
- 1 žlica ljutog umaka Sriracha
NAČIN PRIPREME
Priprema kobasica
-
Kobasice pržite na tavi pa podlijte vinom.
-
Kupus nasjeckajte na tanke trakice. U tavi zagrijte ulje pa dodajte kupus. Narežite luk pa dodajte i njega. Potom začinite.
-
Pospite dvije žlice šećera i sjemenke kima pa dinstajte dok sve ne omekša.
-
Pecivo otvorite i premažite umakom. Potom napunite kupusom, a na kupus položite kobasicu.
-
Po vrhu dodajte još umaka.
-
Dobar tek!