Tjestenina u umaku od pečenih paprika
Tjestenina u umaku od pečene paprike je odličan comfort food ako volite ljeto i niste ga još spremni pustiti.
PRIČA
Umak je pikantan, kremast i gust, a njegova priprema ne može biti jednostavnija što znači da ćete imati dovoljno vremena za uživanje u kasnom ljetu.
Sastojci
Sastojci
- 4 veće rog paprike (800 – 900 g)
- 1 glavica luka
- 3 – 4 češnja češnjaka
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 150 ml temeljca
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice čilija u prahu
- 300 g tjestenine
- 30 g parmezana
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva s uključena oba grijača. Paprike operite i osušite ubrusom. Prebacite ih u pekač, dodajte očišćeni češnjak i luk narezan na veće komade. Stavite u pećnicu i pecite 30 minuta. Okrenite paprike i nastavite peći još 20 minuta.
-
Pečene paprike oprezno prebacite u posudu i zatvorite poklopcem ili pokrijte plastičnom folijom te ostavite da odstoje 20 minuta.
-
Paprike pažljivo ogulite, uklonite sjemenke i zatim ih ubacite u blender. Dodajte češnjak, luk, vrhnje, temeljac, sol, papar i čili u prahu. Blendajte na srednjoj jačini 1 – 2 minute, odnosno dok umak ne postane kremast. Prebacite umak u tavu i ostavite sa strane.
-
Tjesteninu kuhajte u kipućoj vodi dok ne bude al dente (6 – 8 minuta, ovisno o vrsti tjestenine). Tavu s umakom stavite na laganu vatru, dodajte tjesteninu i parmezan te kuhajte 3 – 4 minute, odnosno dok umak ne provre. Po potrebi dolijte malo vode ako vam se čini da je umak pregust.
-
Rasporedite tjesteninu na tanjure, posipajte parmezanom i listićima bosiljka pa poslužite.