Tost rolice nadjevene jabukama

  • Jamnica
  • do 60 min.
  • Desert
  • Srednje zahtjevno

Pita od jabuka, ali u jednostavnijem obliku brzih tost rolica, recept je koji možete izvući iz rukava u bilo kojem trenutku i pripremiti desert čak i onda kada niste planirali ništa peći.

PRIČA

Miris cimeta koji se širi domom dok se peče pita od jabuka, nostalgična je asocijacija na obitelj i djetinjstvo. No, nekad jednostavno nemamo vremena za romantična prisjećanja, a ipak bismo rado pojeli nešto slatko.

Recept u kojem je jabuke obgrlio omotač od običnog tosta moderna je, internetska inačica obožavane starinske slastice, prilagođena brzom životu i "neimanju" vremena, ali i dalje neodoljivog mirisa i okusa.

Za 10 rolica

Za rolice:

  • 10 kriški američkog tosta (tost većeg formata)
  • 60 g smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 60 g maslaca

Za nadjev:

  • 2 veće jabuke (ili 1 jabuka i 1 kruška)
  • 1 dl vode
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 2 žlice limunova soka

Za posluživanje:

  • Agavin sirup

NAČIN PRIPREME

  1. Jabuke oguli i nareži na kockice. U manjem loncu zagrij vodu pa dodaj smeđi šećer, mljeveni cimet, škrobno brašno i limunov sok. Promiješaj sastojke, pusti da sve zavrije i miješaj dok se umak ne zgusne.

  2. U umak ubaci jabuke i dobro promiješaj pa nadjev ostavi sa strane dok pripremaš tost.

  3. Pripremi lim za pečenje i prekrij ga papirom za pečenje. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva Celzijusa.

  4. Sa svake kriške tosta odreži koricu. Uz pomoć valjka za tijesto, razvaljaj tost. Na sredinu svake razvaljane kriške stavi dvije žlice nadjeva s jabukama pa zarolaj. Rolice slaži na lim za pečenje.

  5. Rastopi maslac na štednjaku pa kistom premaži svaku rolicu. Pomiješaj smeđi šećer i mljeveni cimet pa pospi rolice premazane maslacem. Stavi u pećnicu i peci oko 20 minuta, odnosno dok rolice ne posmeđe i ne postanu hrskavije.

    Prelij agavinim sirupom i posluži toplo.