Uskrsna jaja
PRIČA
Priznajte da ne možete zamisliti uskrsni doručak bez šunkice i jaja. Danas za vas imam jednostavan i brz recept za jaja koja će sve očarati izgledom i okusom.
Pripremite još samo domaći kruh, mladi luk i čašu hladne Jamnice za savršeni doručak.
Sastojci
Jaja
- 6 jaja sobne temperature
Ružičasta jaja
- 300 ml soka od cikle
Žuta jaja
- 250 ml tople vode
- 50 ml alkoholnog octa
- 1 žlica šećera
- 1 žlica kurkume
Punjenje
- 2 žlice krem-sira
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica kiselog vrhnja
Opcionalno
- 1 žličica hrena
- 1 žlica nasjeckanog začinskog bilja
- Za ukras: rotkvica, začinsko bilje, krupni papar
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
Zakuhajte lonac vode do vrenja. Pažljivo ubacite jaja i kuhajte ih 8 minuta.
-
Maknite lonac s vatre te kuhana jaja uronite u zdjelu ledene vode. Ostavite ih 10 minuta.
-
Za to vrijeme pripremite otopinu od kurkume. U toploj vodi pomiješajte ocat, šećer i kurkumu.
-
Jaja pažljivo oljuštite. Pripremite dvije staklenke ili dublje posude te u svaku dodajte 3 jaja. Jednu staklenku napunite otopinom s kurkumom, a drugu sokom od cikle. Ostavite da jaja stoje u tekućini minimalno 2 sata (duljim stajanjem će veći dio bjelanjka dobiti boju).
-
Obojena jaja prerežite napola. Svakoj polovici izvadite žumanjak pazeći da ne oštetite bjelanjak.
-
U zdjelicu sa žumanjcima dodajte majonezu, vrhnje i krem-sir te dobro promiješajte. Razdvojite smjesu napola te u jednu polovicu dodajte hren, a u drugu začinsko bilje. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu s nastavkom prema želji i napunite polovice jaja.
-
Ukrasite jaja prema želji i poslužite kao uskrsni doručak uz čašu hladne Jamnice.