Jamnica: Od 1828. u svim važnim trenucima!

Jamnica ove godine obilježava nevjerojatnih 190 godina postojanja! Od davne 1828. godine kad je Hrvatskoj i svijetu predstavljena kao “Jamnička kiselica”, naziv koji se zadržao do šezdesetih godina dvadesetog stoljeća, pa do danas poznate Jamnice u kojoj svakodnevno uživate.

U svojoj dugoj povijesti, Jamnica je bila prisutna u svim velikim i važnim trenucima naše zemlje i naših ljudi. Neke od tih događaja velik broj vas može jasno prizvati u sjećanje. Poput Svjetskog nogometnog prvenstva 1998. godine ili nevjerojatnog pothvata Janice Kostelić 2006. godine, kad je bez jednog štapa odskijala ravno u povijest.

Jamnica je bila tu još za vrijeme Bana Josipa Jelačića. Zapravo, čak i 20 godina prije nego što je postao jedna od najpoznatijih osoba naše povijesti. Naravno, ne znamo je li Jamnica Nikoli Tesli poslužila kao inspiracija, ali znamo da je bila prisutna kad je ovaj veliki genij stvarao.

Ukratko, pokušate li u sjećanje prizvati sve važnije događaje u zadnja dva stoljeća hrvatske povijesti - Jamnica je već bila tu. Zbog toga smo izrazito ponosni i sretni.

Odlučili smo se, zajedno s vama, prisjetiti svih najvažnijih trenutaka. Odabrali smo 6 etiketa iz razdoblja od 1870. do 1986. godine. Replike tih etiketa nalaze se na retro izdanjima Jamnice u staklenoj ambalaži od 1 litre koje možete pronaći u trgovinama diljem Hrvatske.

Pogledajte i naš slavljenički TV spot, kojim obilježavamo 190 godina postojanja, spremni za sljedećih 190 godina. Jamnica - U svim važnim trenucima!

23.03.2018.

Jamnica: Od 1828. u svim važnim trenucima!

Na vrh

Pročitao si sve članke!

Otvori JaKUHAM, izaberi svoju priču i začinu ju kako najviše voliš
© 2019. Jamnica plus d.o.o. Sva prava pridržana.