11.12.2019.

Kobasice, krvavice, buncek, gulaš: Što Jamnica recenzenti kažu na konkretna adventska jela

U drugom obilasku Adventa u Zagrebu u organizaciji Jamnice odveli smo naše dobitnike – Melany, Andreja, Anitu, Davida, Vedrana i njihove pratnje – na finu i konkretnu adventsku ponudu slanih, odnosno mesnih jela.

Što su sve kušali i što vam preporučuju čitajte u nastavku. Ne propustite pročitati dojmove i s prvog slanog, ali i slatkog obilaska, a svakako pogledajte i foto-galerije na Facebooku i Instagramu s našim polaznicima i vodičem Franom Ridjanom.

Čips od svinjske kožice i Paški sir na Santa Snacku (Matoš)

Obilazak kreće na Matošu gdje naši dobitnici natječaja "Jamnica te vodi na Advent" prvo kušaju neuobičajene specijalitete. To su čips od svinjske kožice, paški sir, dimljena marinirana govedina te kobasice od crne svinje.

– Dobar mi je paški sir, ali kobasica od crne svinje ovdje odnosi pobjedu. Čips je također dobar, složni su Vedran i njegova pratnja Lucija.

– Sir mi je najbolji, nema do paškog sira – top! Čips od svinjske kožice je jako neobičan, komentiraju Anita i njezina pratnja Katarina. Prva kućica, prva kušanja i dojmovi su već pozitivni!

Divlja ponuda na Ličkoj kućici

Obilazak i testiranje hrane nastavlja se na Ličkoj kućici. Tamo su našim recenzentima poslužene kobasice kakve se na kućici s Likom u imenu i mogu očekivati. To su kobasice od jelena, vepra, pa ljuta kobasica, domaća hrenovka, velebitska kobasica, lička kobasica, ali i – da se nađe – sarma i restani krumpir.

Kuša se od svega pomalo, a najviše pozitivnih komentara odlazi ka kobasici od jelena.

Najbolje do sada što smo probali, definitivno, komentiraju kobasicu od jelena David i njegov prijatelj Mario.

Uvijek je zdravo pojesti nešto "na žlicu" (kućica Family)

Na prve dvije kućice uglavnom se "pikalo" nareske, no u nastavku obilaska vrijeme je da pojedemo nešto "na žlicu". Naše Jamnica dobitnike na kućici Family čeka lovački gulaš. I, za svaki slučaj da se malo nađe, plata s pršutom i sirom.

– Gulaš je dobar. Volim kad se meso ovako fino raspada, kad je ovako dobro kuhano – komentira Melany koja je na obilazak Adventa u Zagrebu stigla iz Zadra u pratnji sestre Emily.

Par žlica gulaša da se ekipa dodatno ugrije, i da mahom pozitivne komentare, i vrijeme je za nastavak.

Krvavice bolje nego mamine na kućici Stara Preša

Nastavljamo s isprobavanjem slanih jela na Adventu na kućici Stara Preša. Tamo nas čeka bogata i konkretna ponuda – krvavice, buncek, šunka sa zeljem. Uz sva jela poslužen nam je domaći ribani hren koji se odlično slaže s buncekom i šunkom i čija kombinacija daje pravo osvježenje u adventskoj ponudi.

– Inače ne volim krvavice kad ih mama doma spremi, ali ove su baš, baš dobre. Neka se mama ne ljuti, ali ponuda na Staroj preši je pobijedila njezinu kuhinju! Krvavica mi je još bolja od bunceka, baš je fina i mekana, odlična – komentira Emily.

Slane strasti Christmas Fetish kućice na Fuliranju

Naša se adventska avantura ovaj put završava na Fuliranju, točnije na kućici Christmas Fetish. Tamo nas čekaju jela kreativnih imena i odličnih okusa, a ponuda je uglavnom fokusirana na kobasice.

Poslužili su nam kobasicu od goveđeg i svinjskog mesa punjenu ementalerom (Please me, Cheese me Santa), uz bogate priloge: cheddar sir (jer sira nikad previše!), dinstani luk, prženu pancetu, bijelo pecivo i koktel umak (majoneza, kečap, konjak, chilli).

Tu je i češnjovka s dinstanim zeljem i hren umakom (CarLick me Santa) te Kobasica Istarska s tartufima, rikulom, parmezan umakom, a sve to u crnom pecivu Kroštula. Ponude kobasica evidentno ne manjka, a niti pozitivnih komentara.

– Probali smo sve kobasice i ne možemo se odlučiti koja nam je najbolja. Zaista su sve fine i preporučili bismo svima da probaju od svega po malo – komentira Andrej koji je na Adventu u pratnji s Barbarom.

povratak na Vijesti