Bez kuhanja: Topli kakao od bademovog mlijeka
Topli kakao, šlag, miris cimeta, topla dekica i dobra knjiga ili film pred vama. Jeste li se već zamislili u ovoj sceni?
PRIČA
S obzirom na činjenicu da sve više osoba ne može konzumirati mliječne proizvode, razmišljala sam kako je nepravedno da svi oni budu zakinuti za dobar, stari, topli kakao.
Zato sam odlučila s vama podijeliti recept za kakao od bademovog mlijeka. Mlijeko od badema u kućnoj izradi povoljnije je i zdravije od kupovnog jer ga radite od sirovih, prethodno namočenih badema koji sadrže mnoštvo enzima i u njega sigurno nećete dodati šećer.
Šlag ćemo izraditi od kokosovog mlijeka. Držanjem konzerve kokosovog mlijeka u hladnjaku, masnoća će se odvojiti od vode na vrh konzerve. Potrebno ju je samo izmiksati u šlag ukusne arome.
Ovaj kakao nećemo kuhati već ćemo ga samo zagrijati miksanjem u blenderu.
Sastojci za 4 osobe:
Za kakao:
- 1 šalica badema (prethodno namočenih 8 sati u vodi u koju ste dodali malo limunovog soka)
- 4 šalice vode
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice meda
- ½ žličice cimeta
- ½ žličice vanilije u prahu
- NAPOMENA: 1 šalica = 2 dcl
Za šlag:
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
NAČIN PRIPREME
-
Bademe, nakon namakanja, isperite pa procijedite. U blender dodajte sve sastojke.
Miksajte oko 3 minute, odnosno, sve dok ne dobijete željenu temperaturu vašeg napitka.
-
Kako biste mogli pripremiti šlag, potrebno je konzervu kokosovog mlijeka držati u hladnjaku prije miksanja. Tako će se masnoća odvojiti od vode na gornji rub konzerve. Nakon što otvorite konzervu, izvadite žlicom samo vrhnje i miksajte ga mikserom dok ne dobijete šlag.
Ovaj napitak vam može stajati u hladnjaku do tri dana.
-
SAVJET: Posudu u kojoj ćete miksati šlag držite u hladnjaku 30-ak minuta prije nego što ju izvadite i u njoj krenete miksati šlag.