Flammkuchen
PRIČA
Ako vam je ostao paketić kupusa u hladnjaku, a ne želite ponovno raditi sarmu ili kupus s kobasicama, imamo za vas ideju za brzo jelo od samo par sastojaka. Flammkuchen je snack od tankog tijesta nadjeven mileramom, kiselim kupusom, lukom i slaninom koji je najbolji poslužen tek izvađen iz pećnice uz čašu ohlađene Jamnice.
Sastojci
Tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 1/4 žličice soli
- 100 ml vode
- 1 žlica ulja
Nadjev:
- 1 luk
- 50 g slanine
- 100 g milerama
- 100 g kiselog kupusa
- Papar, po želji
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
U većoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Dodajte vodu i ulje te rukama ili mikserom (koristeći nastavke za tijesto) umijesite tijesto. Mijesite oko 5 minuta, odnosno dok tijesto ne bude mekano i glatko. Oblikujte tijesto u kuglu, omotajte ga plastičnom folijom i ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
-
Za to vrijeme očistite i nasjeckajte luk u oblike polumjeseca. Slaninu nasjeckajte na trakice.
-
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Tijesto podijelite na pola. Jednu polovicu tijesta izvaljajte na dimenzije 25 x 30 cm. Prebacite tijesto na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i premažite polovicom milerama. Po tijestu ravnomjerno rasporedite polovicu kiselog kupusa, slanine i luka te po želji posipajte paprom.
-
Prebacite lim u pećnicu i pecite 10 – 12 minuta, odnosno dok rubovi ne postanu zlatno smeđi. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i nadjeva. Pečeni flammkuchen poslužite uz čašu Jamnice.