Hladna juha od krastavaca, baby špinata i jogurta s tostiranim sjemenkama i orasima

  • Jamnica
  • do 15 min.
  • Predjelo
  • Jednostavno

PRIČA

Hladna juha od krastavaca sa špinatom i jogurtom koju možete napraviti vrlo brzo i bez kuhanja. Savršena, zdrava i osvježavajuća  baš ono što Vam treba za preostale vruće ljetne dane. A osim u jela, krastavce možete ubaciti i u omiljeni osvježavajući napitak te njima aromatizirati vodu. Uz dodatak mente i malo limuna, cijeli dan možete uživati u aromatičnom i osvježavajućem napitku. 

Za 2 osobe:

Sastojci:

  • 5 većih krastavca (četiri se blendaju, jedan u kockicama naknadno dodaje)
  • 1 litra tekućeg jogurta
  • baby špinat (po izboru – otprilike šaka špinata)
  • svježi kopar
  • maslinovo ulje
  • češanj češnjaka
  • sol i papar

Za ukras i kao hrskavi dio juhe:

  • tostirane sjemenke suncokreta
  • tostirane sjemenke bundeve
  • klice graška
  • orah
  • domaće maslinovo ulje

NAČIN PRIPREME

  1. Krastavac očistite od sjemenki i narežite na kockice. Odvojite dio kockica krastavca koje ćete dodati naknadno u juhu.

  2. U blenderu pomiješajte jogurt, krastavac, baby špinat, češnjak, ulje i kopar, sve dok smjesa ne postane glatka. Posolite i popaprite. Ako volite malo rjeđu juhu, dodajte malo više jogurta. 

  3. Ostatak krastavca dodajte u gotovu zblendanu glatku smjesu. Hladite barem jedan sat. Naknadno dodane kockice krastavca u ledenoj juhi dodatno će povećati hrskavost i pojačati pravo ledeno osvježenje.

  4. Prije posluživanja, pospite juhu tostiranim sjemenkama suncokreta i bundeve, dodajte orah na vrh i obogatite sve skupa domaćim maslinovim uljem.

  5. Poslužite zajedno s klicama graška. Uživajte u omiljenoj i osvježavajućoj ledenoj juhici koju ne morate kuhati. Dobar tek!