Hladna juha od krastavaca, baby špinata i jogurta s tostiranim sjemenkama i orasima
PRIČA
Hladna juha od krastavaca sa špinatom i jogurtom koju možete napraviti vrlo brzo i bez kuhanja. Savršena, zdrava i osvježavajuća – baš ono što Vam treba za preostale vruće ljetne dane. A osim u jela, krastavce možete ubaciti i u omiljeni osvježavajući napitak te njima aromatizirati vodu. Uz dodatak mente i malo limuna, cijeli dan možete uživati u aromatičnom i osvježavajućem napitku.
Za 2 osobe:
Sastojci:
- 5 većih krastavca (četiri se blendaju, jedan u kockicama naknadno dodaje)
- 1 litra tekućeg jogurta
- baby špinat (po izboru – otprilike šaka špinata)
- svježi kopar
- maslinovo ulje
- češanj češnjaka
- sol i papar
Za ukras i kao hrskavi dio juhe:
- tostirane sjemenke suncokreta
- tostirane sjemenke bundeve
- klice graška
- orah
- domaće maslinovo ulje
NAČIN PRIPREME
-
Krastavac očistite od sjemenki i narežite na kockice. Odvojite dio kockica krastavca koje ćete dodati naknadno u juhu.
-
U blenderu pomiješajte jogurt, krastavac, baby špinat, češnjak, ulje i kopar, sve dok smjesa ne postane glatka. Posolite i popaprite. Ako volite malo rjeđu juhu, dodajte malo više jogurta.
-
Ostatak krastavca dodajte u gotovu zblendanu glatku smjesu. Hladite barem jedan sat. Naknadno dodane kockice krastavca u ledenoj juhi dodatno će povećati hrskavost i pojačati pravo ledeno osvježenje.
-
Prije posluživanja, pospite juhu tostiranim sjemenkama suncokreta i bundeve, dodajte orah na vrh i obogatite sve skupa domaćim maslinovim uljem.
-
Poslužite zajedno s klicama graška. Uživajte u omiljenoj i osvježavajućoj ledenoj juhici koju ne morate kuhati. Dobar tek!