Kanadski krumpirići Poutine
PRIČA
Kanadski krumpirići Poutine se poslužuju uz gusti umak i komadiće sira zbog čega su nevjerojatno sočni, baš kakva će biti i naša pobjeda u nedjelju. Nazdravite čašom gemišta i podržite Vatrene.
Sastojci
Sastojci
- 1 kg krumpira
- 30 g maslaca
- ½ glavice luka, sitno sjeckanog
- 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
- 20 g brašna
- 450 ml goveđeg temeljca
- Sol i papar, po želji
- 1 l biljnog ulja
- 150 g topivog sira (mozzarella, škripavac ...)
NAČIN PRIPREME
Priprema
-
Operite i ogulite krumpire i narežite ih na štapiće debljine 1 cm. Prebacite krumpire u zdjelu s vodom i ostavite da odstoje minimalno 1 sat, može i preko noći.
-
Dok čekate krumpire, pripremite umak. U dubljoj tavi rastopite maslac, dodajte luk i pržite ga na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte češnjak i brašno pa nastavite pržiti dok brašno ne posmeđi.
-
Uz neprestano miješanje ulijte goveđi temeljac i kuhajte dok se ne zgusne. Na kraju začinite solju i paprom po želji.
-
U tavi ili loncu zagrijte ulje. Krumpir ocijedite, osušite ubrusom te polovicu dodajte u zagrijano ulje. Pržite krumpir dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pečeni krumpir izvadite u sito obloženo kuhinjskim ubrusom.
-
Prebacite krumpir na pladanj za posluživanje, posipajte komadićima sira i prelijte umakom. Poslužite uz rashlađeni gemišt.