Kanadski krumpirići Poutine

  • do 30 min.
  • Predjelo
  • Jednostavno

PRIČA

Kanadski krumpirići Poutine se poslužuju uz gusti umak i komadiće sira zbog čega su nevjerojatno sočni, baš kakva će biti i naša pobjeda u nedjelju. Nazdravite čašom gemišta i podržite Vatrene. 

Sastojci

Sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 30 g maslaca
  • ½ glavice luka, sitno sjeckanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
  • 20 g brašna
  • 450 ml goveđeg temeljca
  • Sol i papar, po želji
  • 1 l biljnog ulja
  • 150 g topivog sira (mozzarella, škripavac ...)

NAČIN PRIPREME

Priprema

  1. Operite i ogulite krumpire i narežite ih na štapiće debljine 1 cm. Prebacite krumpire u zdjelu s vodom i ostavite da odstoje minimalno 1 sat, može i preko noći.

  2. Dok čekate krumpire, pripremite umak. U dubljoj tavi rastopite maslac, dodajte luk i pržite ga na laganoj vatri oko 5 minuta. Dodajte češnjak i brašno pa nastavite pržiti dok brašno ne posmeđi.

  3. Uz neprestano miješanje ulijte goveđi temeljac i kuhajte dok se ne zgusne. Na kraju začinite solju i paprom po želji.

  4. U tavi ili loncu zagrijte ulje. Krumpir ocijedite, osušite ubrusom te polovicu dodajte u zagrijano ulje. Pržite krumpir dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Pečeni krumpir izvadite u sito obloženo kuhinjskim ubrusom.

  5. Prebacite krumpir na pladanj za posluživanje, posipajte komadićima sira i prelijte umakom. Poslužite uz rashlađeni gemišt.