Katsu piletina, riža s đumbirom i coleslaw salata
Pohanoj piletini gotovo je nemoguće reći ne, pogotovo kad je pohana u moćnim japanskim panko mrvicama. Za potpun obrok, tu je riža aromatizirana češnjakom i đumbirom te još jedan hit – coleslaw salata.
PRIČA
Glavna odlika Katsu piletine je omotač od panko mrvica. I one su zapravo krušne mrvice, ali ipak ponešto drugačije od onih na koje smo navikli. Napravljene su od bijelog kruha bez korice i dosta su krupnije pa je piletina obložena pankom još hrskavija.
Uz prilog od riže kojim dominiraju arome svježeg đumbira i češnjaka, savršeno će se uklopiti coleslaw salata bazirana na svježem kupusu, mrkvi i majonezi. Ako želite laganiju verziju, majonezu možete zamijeniti grčkim jogurtom.
Za 4 osobe
Za piletinu:
- 800 g pilećih prsa
- glatko brašno
- 2-3 jaja
- panko mrvice
- sol
- ulje za prženje
Za rižu:
- 250 g riže
- 2 žličice naribanog svježeg đumbira
- 2 režnja češnjaka
- 2-3 mlada luka
- maslinovo ulje
Za coleslaw salatu:
- 200 g bijelog svježeg kupusa
- 200 g crvenog svježeg kupusa
- 2 mrkve
- 90 g majoneze
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žlica senfa
- svježi peršin
- sol, papar
NAČIN PRIPREME
-
Pileća prsa posuši papirnatim ručnikom pa nareži po duljini na tanje odreske ili ih razreži u "leptir" stilu ako su ti veći odresci draži. Uvaljaj ih u brašno, razmućena jaja i panko mrvice.
-
U dubljoj tavi zagrij ulje pa pohaj oko 4 minute s jedne strane pa još 3 minute s druge, odnosno, dok odresci na budu zlatno-žute boje.
-
Skuhaj rižu u vreloj posoljenoj vodi. Na tavi zagrij malo maslinova ulja pa dodaj sitno nasjeckani češnjak i naribani đumbir. Kratko poprži, čim češnjak zamiriše ubaci kuhanu rižu i sve dobro promiješaj. Ugasi vatru i umiješaj mladi luk nasjeckan na kolutiće.
-
Bijeli i crveni kupus nareži na tanke trakice, a mrkvu na julienne. Pomiješaj majonezu, ocat i senf te prelij preko narezanog povrća. Posoli i popapri, dodaj nasjeckani svježi peršin i sve dobro promiješaj.