Kremasta juha od mrkve i đumbira bez kuhanja
Ova juha se servira topla, odmah nakon miksanja, a zbog đumbira i kurkume dodatno grije organizam iznutra. Idealno za hladne dane.
PRIČA
Često čitate kako bi povrće u juhi koju kuhate trebalo biti na pola kuhano. No, zašto ga uopće kuhati?
Jeste li znali da toplu juhu možete pripremiti bez korištenja štednjaka? Sve što trebate je blender. Čak ne morate potrošiti ni toliko vremena koliko za kuhanje juhe.
Kod ove juhe iznenađuje njena boja. Podsjeća me na ljetno sunce u sumrak zbog čega mi uvijek izmami osmijeh na lice.
Sastojci za 4 osobe:
- ½ kg mrkve
- 1 šalica sirovih indijskih oraščića (namočenih 2 sata)
- 1 cm korijena đumbira
- ½ žličice kurkume u prahu
- 1 režanj češnjaka
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- ½ žličice soli
- 300 ml vode
- bučino ulje (opcionalno)
- sjemenke sezama (za ukrašavanje)
NAČIN PRIPREME
-
Izrežite mrkvu na kockice. Sve sastojke miksajte u blenderu oko 2 minute tako da dobijete toplu juhu. Ako je potrebno, dodajte još malo vode.
-
Servirajte. Možete preliti bučinim uljem i posipati sjemenkama sezama.
-
Držite u hladnjaku oko 3 dana. Prije serviranja izvadite na 30-ak minuta ili zagrijte u dehidratoru ili vrlo kratko u loncu na vatri uz stalno miješanje tako da postane mlako, a ostane sirovo.