Plazma-kuglice s kokosom
PRIČA
Izjava "nikad dosta slatkoga" i više nego vrijedi za recept koji smo vam pripremili. Naši današnji slatkiši izgledaju kao kokosi, ali su puno slađi, mekši i manji.
Mi ove slasne kuglice s kokosom već jedemo, a ti brže bolje vidi kako ih napraviti pa nam se pridruži na klopi.
Sastojci
Smjesa s kokosom
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml slatkog vrhnja
- 30 g kokosa
- 1/2 žličice vanilije
Smjesa s Plazmom
- 200 g mljevenoga keksa Plazme
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g krem-sira
- 1/2 žličice cimeta
Dodatno
- 150 g tamne čokolade
- 2 žlice kokosova ulja
- listići kokosa za dekoraciju
NAČIN PRIPREME
-
Bijelu čokoladu nasjeckajte na kockice i prebacite u zdjelu otpornu na toplinu. U lončić ulijte 50 ml slatkog vrhnja i stavite na vatru da se zagrije. Prije nego zakipi, skinite s vatre i prelijte preko bijele čokolade. Ostavite 2 minute te promiješajte kako bi se sva čokolada rastopila.
-
Dodajte kokos i ekstrakt vanilije te promiješajte. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na 30 minuta.
-
Zagrijte 100 ml slatkog vrhnja dok ne bude mlako. Mljeveni keks prebacite u zdjelu, prelijte zagrijanim slatkim vrhnjem i promiješajte. Dodajte cimet i krem-sir, još jedanput promiješajte i stavite u hladnjak na 15-20 minuta.
-
Izvadite smjesu s kokosom iz zamrzivača te oblikujte kuglice promjera 1,5 cm. Trebali biste dobiti oko 50 kuglica. Složene kuglice stavite nakratko u zamrzivač.
-
Izvadite smjesu s keksom iz hladnjaka i kuglice od kokosa iz zamrzivača. Uzmite 1 žličicu smjese s keksom te je stanjite između vlažnih dlanova. U sredinu stavite kuglicu s kokosom, pažljivo zatvorite rubove i oblikujte kuglicu. Ponovite s ostatkom smjese. Kuglice slažite na pladanj obložen papirom za pečenje.
-
Složene kuglice stavite na 15 minuta u zamrzivač. Čokoladu za kuhanje nasjeckajte na sitne komadiće i stavite u posudu otpornu na toplinu zajedno s kokosovim uljem. Na pari otopite čokoladu tako da bude glatka i sjajna.
-
Izvadite kuglice iz zamrzivača te pomoću vilice svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu. Ako vam se čokolada počne stvrdnjavati, ponovno je zagrijte na pari. Gotove kuglice, prema želji, ukrasite ostatkom čokolade i listićima kokosa.
-
Kuglice spremite u hladnjak do posluživanja. Možete ih držati u hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi, do pet dana.