Salata od ljubičastog kupusa i avokada

  • Tina Uglješić
  • do 30 min.
  • Glavno jelo
  • Jednostavno

Iako nam zimi često nedostaju jake boje koje nas inspiriraju, uvijek si dan možete obojiti obrokom koji pršti bojama. Upravo će ova salata obojiti vaš dan. Jarka, ljubičasta boja kupusa i zelena boja avokada razveselit će vas, ali i zasititi.

PRIČA

Poznajem puno ljudi koji se vrlo rijetko sjete pripremiti crveni kupus na salatu. Mora priznati da ne znam zašto ga zovemo crvenim kada je ljubičast. Najčešće ga pirjaju s jabukama.

No, znate da vas ja nikada ne zamaram s kuhanjem, tako da ćemo se odmah primiti ribanja i rezanja, kako biste što prije pripremili svoj ručak. Nemojte sumnjati u hranjivost ovog obroka, tu je avokado koji će se pobrinuti za to da se zasitite.

Budući da će ovo biti potpuno sirovi obrok, obratite pažnju na to kako ćete se osjećati lagano i puni energije. Tko zna, možda vam se i svidi taj osjećaj pa uvedete još jedan dodatni sirovi obrok, osim jutarnjeg smoothija ili cijeđenog soka za međuobrok.

Sastojci za 2 osobe:

  • ½ glavice ljubičastog kupusa
  • 1 veliki ili 2 manja avokada
  • 2 žlice prehrambenog kvasca (opcionalno)
  • ½ žličice kima
  • bučino ulje (za začinjavanje)
  • 1 žlica jabučnog octa
  • sol

NAČIN PRIPREME

  1. Skinite vanjske dijelove kupusa, operite i naribajte na tanko. Posolite kupus i pustite ga par minuta da opusti.

    Nakon toga ga lagano izmasirajte rukama kako bi omekšao.

  2. Avokado ogulite, uklonite košticu i narežite na kockice. Pomiješajte kupus, avokado i ostale sastojke.

    Servirajte. 

AUTOR RECEPTA
Tina Uglješić
Lagani obroci, ali istovremeno ukusni i obogaćeni vitaminima!

Njen odnos prema hrani promijenio se kada je sasvim slučajno jednog ljeta u knjižnici posudila knjigu o pripremi sirove hrane