Taquitosi s piletinom i guacamole umak
PRIČA
Kada nam ustreba inspiracija za napraviti snack kojime ćemo oduševiti prijatelje, taquitosi s piletinom i guacamole umak iz dalekog nam Mexica idealno su rješenje. Pikantan i hruskav taj praktični finger-food odlično će ići uz Jamnicu ili gemišt i nestati s tanjura u trenu.
Sastojci za cca. 32 taquitosa
Taquitosi
- 500 g pilećih prsa
- sol, papar, chilli
- 8 tortilja (pšenične ili kukuruzne)
- suncokretovo ulje
Guacamole umak
- 1 zreli avokado
- 1/2 manjeg ljubičastog luka
- 1 češanj češnjaka
- sok 1/2 limuna
- sol, papar, čili
- maslinovo ulje
NAČIN PRIPREME
Priprema taquitosa
-
Pileća prsa narežite na duže trakice debljine cca 1, pa ih prepecite na vrućem ulju. Začinite po ukusu: sol, chilli, papar. Prepečene trakice izvadite i ostavite sa strane da se prohlade.
-
Tortilje narežite na četvrtine, tako da od jedne dobijete 4 trokutića. Na vrh šireg dijela svakog trokutića stavite po jednu trakicu piletine i zarolajte prema vrhu (kao kiflice) te učvrstite s pola čačkalice.
-
Smotuljke kratko prepržite na masnoći gdje se pekla piletina dok ne dobiju zlaćanu boju, po potrebi dodajte još ulja.
-
Poslužite uz guacamole i salsu od rajčice, kao umake sa strane. Ili najjednostavnije uz kiselo vrhnje, ketchup, majonezu, tartar... Što god vam je drago. :)
Priprema guacamole umaka
-
Avokado prepolovite, odstranite mu košticu i izdubite meso iz njega. Meso zgnječite vilicom i pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom i češnjakom. Začinite solju i paprom pa dodajte soka limete ili limuna po ukusu, kao i tucani čili. Prelijte s malo maslinova ulja.
Mile Butorac